SEO optimizacija sajta

SEO optimizacija predstavlja tehnike kojim se sajt dovodi na što bolji položaj na Googlu. Pogledajte u nasoj referentnoj listi koje sajtove smo vec doveli na prvu stranu na Googlu.Niko vam ne može garantovati prvu poziciju na Googu, međutim, postoje tehnike kojim se pozicija sajta može dovesti na veoma dobre pozicije, odnosno na prvu stranu. Naravno, veliki uticaj na to ima i konkurencija. Što je konkurencija veća, to je potrebniji veći i dugotrajniji rad na optimizaciji. S druge strane, ako je konkurencija na Internetu u nekoj branši velika, to znači da ti sajtovi donose veliki profit preduzećima.

Prva stvar koja se mora uraditi kod optimizacije sajta je izbor ključnih reči za koje će se vršiti optimizacija. Neke reči se traže zanemarljivo mali broj puta, i za njih optimizacija nema smisla. Postoji alat kojim se utvrđuje koliko se koje reči traže na Guglu u određenoj zemlji. Mi optimizujemo sajtove samo za one reči za koje to procenimo da će se isplatiti, odnosno za one koje se najviše traže. Cilj nam je zadovoljan klijent, koji će sutra da nas preporuči!

Treba da znate da postoje i 2 segmenta optimizacije - onsite optimizacija i offsite optimizacija. Onsite (osnovna) optimizacija podrazumeva promene na samom sajtu koji se optimizuje, dok offsite optimizacija podrazumeva rad van sajta sa ciljem da sajt dođe na određenu poziciju na pretraživaču.

Optimizacija sajta je proces čiji se rezulati ne vide odmah. U zavisnosti od starosti sajta, od trenutnih pozicija i mnogih drugih faktora, rezulati optimizacije se vide u periodu od mesec dana do 6 meseci. Za optimizaciju sajta je veoma važan kontinuitet, jer Google menja svoj algoritam, da ilustrujemo, kao što se u državi menjaju zakoni. Mi redovno čitamo stručne tekstove o tim promenama, i u skladu sa tim radimo.

Pogledajte nasu referentnu listu.